Deelnemen

Deelname

Als inwoner van de gemeente Deventer kunt u deelnemen aan het project en daarmee coöperatieve duurzame energie-opwek in de gemeente mogelijk maken. Aanmelden werkt als volgt: 

  1. U kunt uw interesse in deelname kenbaar maken door u aan te melden via het inschrijfvenster op deze website. Met uw aanmelding komt u op een lijst van geïnteresseerden te staan. Uw opgave is vrijblijvend.
  2. Wanneer een daklocatie gerealiseerd gaat worden waarvoor u in aanmerking komt, krijgt u van ons een uitnodiging om u aanmelding te bevestigen en wordt u uitgenodigd om uw inleg en Zondeel te voldoen.
  3. Na ontvangst betaling bent u officieel lid van de coöperatie en neemt u deel aan een dakproject.

Voorwaarden, Zondeel en rendement

Met uw deelname wordt u lid van de Zonnedaken DEC coöperatie U.A. U betaalt hiervoor eenmalig € 15 lidmaatschapsgeld. Als lid kunt u maximaal 2 Zondelen aanschaffen. Met uw investering maakt u het mogelijk dat de projecten gerealiseerd kunnen worden. De coöperatie lost uw investering in 15 jaar af met een (verwacht) rendement van 5%. 

De volgende voorwaarden en informatie zijn van toepassing:

  • deelnemer wordt lid van de coöperatie “Zonnedaken DEC”
  • deelnemer moet binnen het postcoderoos gebied van één van de 5 projectlocaties wonen
  • deelnemer kiest voor deelname met 1 Zondeel (€ 450) of 2 Zondelen (€ 900)
  • een Zondeel bestaat uit 7 zonnepanelen t.w.v. 2,5 kWp aan opgesteld vermogen
  • Zonnedaken DEC bepaalt de definitieve deelname aan een project op basis van het moment dat diegene zich heeft opgegeven als geïnteresseerde (lijst wordt sinds 2018 bijgehouden)  

Beschikbare documenten

Leden- en Deelnemersovereenkomst Zonnedaken DEC – één Zondeel

Leden- en Deelnemersovereenkomst Zonnedaken DEC – twee Zondelen

Informatiememorandum Zonnedaken DEC 1e tranche – September 2022

Digitaal afschrift akte van oprichting Zonnedaken DEC Cooperatie UA
Toelichting uitnodiging Zonnedaken DEC

Aan de slag!

Vanaf begin 2021 werkt de Deventer Energie Coöperatie aan de ontwikkeling om daken in de gemeente Deventer te voorzien van zonnepanelen. Dit doen we middels de SCE regeling (postcoderoos). Zonne-energie voor en door Deventeraren!

Speciaal voor dit initiatief is een nieuwe coöperatie opgericht. Met de Zonnedaken DEC Coöperatie scheppen we meer mogelijkheden om de dakprojecten te kunnen realiseren.

In september 2021 zijn aan 5 projectlocaties subsidies toegekend en wordt er momenteel hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen om te starten met de realisatie. De komende tijd zullen meer projectlocaties worden ontwikkeld. Nieuwe locaties worden aangekondigd op deze website.

Heeft u interesse om mee te doen? Schrijf u dan geheel vrijblijvend in via deze website en we houden u op de hoogte van de vorderingen.

Lees in het nieuwsartikel de laatste ontwikkelingen over de projecten.

De laatste ontwikkelingen

Schrijf u hier in

Inschrijving is vrijblijvend